Dolce & Gabbana osvajaju kuhinje

Ovaj projekat delo je zajedničkog truda kompanije Smeg, italijanskog proizvođača vrhunskih kućnih aparata, i renomirane modne kuće Dolce & Gabbana…

Ova dva italijanska brenda su verovatno pomislila da normalni frižideri nisu vredni previše pažnje. A kada malo bolje razmislite, zašto bi oni i bili interesantni? Njihova svrha je pravljenje leda i održavanje naše hrane svežom. Ali, ako volite proizvode koji se izdvajaju iz mase, koji možda čak i nisu luksuzni ili napredni, rešenje se samo po sebi predstavlja.

FAB28 frižider je rezultat ove unikatne saradnje. U pitanju je primamljiva kreacija, koja nosi potpise oba oba brenda. Nismo sigurni kao možemo definisati ovaj proizvod, ali svakako možemo reći šta on nije: običan, dosadan i prosečan.

Kada govorimo o kompaniji Smeg, njihovi frižideri su obično minimalistički, sa logoom na prednjoj strani, ručkom koja nas podseća na pedesete i jednom bojom. Ali, ne-tradicionalna retro paleta boja FAB28 modela dobila je dodir stila i stave Dolce & Gabbana brenda.

Sa umetničkim renderovanjem sicilijanskih umetnika, sa Trinacria simbolom i nekim borbenim scenama, klasični cvetni detalji predstavljeni na ovim frižiderima ne mogu se ignorisati. Ovaj fantastični frižider deo je serije izuzetno ograničenog izdanja – samo 100 komada će se naći u prodaji.

Zvanično, ovaj model i njegove varijacije biće predstavljeni na Salone del Mobile u Milanu, gde svake godine dobijamo priliku da vidimo najbolje Made in Italy proizvode. O ceni frižidera još nije bilo reči.

D.Ć.