Zavirite u nekadašnju vilu Majka Tajsona koja je pretvorena u crkvu

Ovo je zapravo spektakularna vila koju je Majk Tajson napustio kada se njegova slavna karijera neslavno završila…

Nekadašnji profesionalni bokser, koji je osuđen za silovanje 1992.godine, nije imao drugi izbor nego da proda svoje palatijalno imanje kada su ga dugovi osvojili. Od tada, impozantna vila u Ohaju je pretvorena u crkvu, ni manje ni više. Samoproglašeni “najopasniji čovek planete” nekada je ovo imanje nazivao svojim domom, ali je morao da ga se okrene 1999.godine, kada su sa finansijskog stanovišta, stvari zaista krenule po zlu.

Luksuzna vila je tada pretvorena u The Living Word Sanctuary crkvu, pri čemu je pastor Nikolas De Hasimo izjavio da je posed netaknut više od deset godina, te da je trava na imanju toliko narasla, da je mogla da se prodaje kao seno.

Nekadašnji dekadentni bazen je pretvoren u svetilište, dok je dnevni boravak postao mesto okupljanja za vernike. Od originalnog imanja, samo košarkaški teren je i dalje ostao na svom mestu. Stari kamin pretvoren je u vodopad u enterijeru, dok je nekadašnja garaža sada prostor koji zauzimaju učionice i jaslice.

Visoki čelični kavezi u kojima je Tajson držao svoja četiri tigra su rasklopljena i na njihovom mestu se sada nalazi paviljon. Prethodne fotografije vile prikazivale su nam zlatne detalje i mnogo toga drugog što se krilo iza kapije dekorisane Tajsonovim imenom.

Moramo priznati da je ovaj posed i dalje zaista impozantan prizor, uprkos ruiniranom stanju i enterijeru koji je propao, nakon što ga je bokser prodao po ceni od skoro milion dolara. U vreme dok je vila bila u njegovom vlasništvu, posedovala je pet spavaćih soba, veličanstveni bazen i đakuzi pored kaveza sa tigrovima, uz brojne lustere dekorisane kristalima.