Ozi i Šeron Ozborn prodaju svoj dom za 18 miliona dolara

Izgrađen 1920-ih, ovaj dom je pogodan za rok zvezde i holivudske porodice.

Nakon što su poslednjih 25 godina proveli živeći uglavnom u Los Anđelesu, Ozi i Šeron Ozborn se sele nazad u svoju rodnu Veliku Britaniju. Prema samom rokeru, kalifornijski porezi su sada „previsoki“, iako on i dalje voli način života u Los Anđelesu.

Nije iznenađujuće da je glavna rezidencija para u Los Anđelesu sada dostupna za prodaju. Smeštena u jednoj od najlepših ulica u parku Henkok, vila u mediteranskom stilu izgrađena je 1929. godine i nudi šest spavaćih soba i 11 kupatila na preko 1100 kvadratnih metara stambenog prostora. Sav taj prostor, stil i istorija će kupca koštati 18 miliona dolara.

Ozbornovi su kuću kupili 2015. od filmskog producenta Orena Kaulza, plativši oko 12 miliona dolara. Prema tadašnjim izveštajima, kuća nikada nije bila na tržištu, a Kaulz nije ni želeo da je proda. Ali veteranske MTV rijaliti zvezde videle su fotografije kuće u časopisima i dale su ponudu koju jednostavno nije mogao da odbije.

Oren Kaulz je kupio vilu 2010. godine za „samo“ 4,2 miliona dolara i potpuno je renovirao njen enterijer, ali Ozbornovi su sve ponovo renovirali, zamenivši minimalistički dekor sa izrazito dekadentnim i glam detaljima i nameštajem.

Iako se na trenutnoj listi za prodaju ne navodi ime dizajnera enterijera, pretpostavljamo da su enterijeri delo omiljenog Martina Lorensa Bularda, koji je godinama dekorater porodice Ozborn.

Ako se porodica približi traženoj ceni od 18 miliona dolara, vila će se rangirati kao jedna od najskupljih u Henkok Parku ikada prodatih, odmah iza imanja od 21 milion dolara koje je nedavno prodala Šonda Rajms.

Luxury Experience