"Naopaki" spa centar u Italiji sa panoramskim pogledom

U Alpima Južnog Tirola, najsevernijeg regiona Italije, Hotel Hubertus otvara spa centar koji lebdi među vrhovima.

U sred Dolomita, Hotel Hubertus je već bio nezaobilazna adresa za wellness, smešten usred parka od 5.000 m², sa svojih 7 sauna, nekoliko otvorenih bazena uključujući jedan za aromaterapiju, hamamom i turskim kupatilom. Međutim, hotel je hteo da ponudi nezaboravno iskustvo svojim gostima. Kada je u pitanju zapanjujuća arhitektura, niko to ne radi bolje od NOA (Network of Architecture). Dokazujući svoje talente, kompanija je predstavila svoj najnoviji projekat koji uključuje niz kabina smeštenih u vazduhu, usred najboljeg zelenila.

Na visini 15 metara od zemlje, projekat nazvan „Hub of Huts“ sada je deo hotela Hubertus u Južnom Tirolu. Kolibe koje služe kao wellness centar su orijentisane ka planinama i zasnovane su na konceptu „raj i pakao“.

Uključujući dvostruko spa iskustvo, gornji nivo sadrži hidromasažne bazene za ležanje ili sedenje i umirujuće suncem obasjane oblasti sa predivnim pogledom. Alternativno, stepenište vodi do „pakla“ na donjem nivou u kome se nalaze dve saune, hidromasažni bazen i ledena soba.

Projekat prikazuje upotrebu čelične platforme koja se konzolno izvija od skupa masivnih stubova i inspirisana je tradicionalnim planinskim selom koje bi se ogledalo u vodi jezera. Sve u svemu, nova ekstenzija hotela Hubertus ima za cilj da dočara „arhitekturu planinskog sela” i pruži „zen utočište” gostima.

„Inspiracija je došla iz elementa vode. Razmišljali smo o mogućim aktivnostima kao što su stajanje, sedenje, plivanje, horizontalno lebdenje i ronjenje naopačke. Svaka od ovih pozicija ima drugačiji horizont i iz ove interakcije perspektiva ideja projekta je zaživela“, rekao je osnivač kompanije NOA, Lukas Runger.

Luxury Experience