Tajne Italije: Gde je raj za gurmane

Nakon Kaprija, Orvieta i Cortina d'Ampezzo u Italiji, kuvar Gianfranco Vissani otvara restoran u gradu Todi, koji se nalazi u takozvanom "zelenom srcu" Italije - regije Umbrija.

Novi restoran je deo njegove popularne mreže restorana "Altro Vissani” (L'Altro Vissani). Ali, ovaj put maestro je odabrao romantično mesto - jedini hotel sa pet zvezdica u okrugu Chateau "Relais Todini”.

U restoranu se služe ukusna jela odličnog kvaliteta, na osnovu tradicionalne umbrjske kuhinje, sveže pizze, kvalitetne vrste mesa, povrće. Moto novog "Altro Viscani" restorana je - kvalitet po pristupačnoj ceni.

Novi restoran kombinuje autorsko kuvanje, istorijske enterijere zamka-hotela i živopisne pejzaže regije Umbrie. Umbria je pokrajina u Italiji, a glavni grad regije je Peruđa.

Gianfranco Vissani se smatra №1 kuvarom u Italiji. On je zauzeo prvo mesto u Gambero Rosso 2008. godini (glavni italijanski kulinarski vodič), to je jedna od najomiljenijih vodećih kulinarskih emisija, kojoj se pridružio 1997. godine, autor deset kuvara i vlasnik dve Michelin zvezdice u svom restoranu na jezeru Trasimeno 2007. godine.

Njegova popularnost u Italiji je uporediva sa popularnosti fudbala, i gde se on pojavi, svi počnu da pričaju o hrani, vinu i drugim zadovoljstvima života. Gianfranco je poznat po svom inovativnom pristupu tradicionalnoj italijanskoj kuhinji.

Italijani su izuzetno verni tradiciji, jer se u svakoj porodici i dalje ne menjaju recepti za buduće generacije. Šta Vissani nikad ne menja? – To su lokalni proizvodi i sezonski specijaliteti. Prema njegovim rečima, glavna stvar su proizvodi, njihov kvalitet, jednostavnost u kombinaciji ukusa i prefinjenosti.

"Sada su svi recepti više kao hemijska formula. Moramo da tražimo najbolje proizvođače i garantujemo bolji kvalitet hrane, a ne složenost i originalnost recepata. Oduvek sam želeo da otvorim restoran koji će ponuditi bogatu i zdravu kuhinju "- kaže majstor.
Vissani je otvorio četvrti restoran pod nazivom "Ostalo Vissani" u srednjevekovnom Todi.

Razlozi zbog kojih je Gianfranco otvorio restoran na ovom mestu, su dva: prvo, odlična lokacija. Todi je na putu iz Rima u Firencu i okružen je zaista monumentalnim gradovima kao što su Orvieto, Peruđa, Spoleto. Grad je važan u italijanskoj istoriji, jer ovde tokom cele godine dolaze ne samo stranci, već i italijanski intelektualci i gurmani.

Drugo, Umbria kao regija najviše obećava i spada u neistražene oblasti Italije, a temelji umbrijske kuhinje dozvoljavaju da eksperimentišete sa starim tradicionalnim receptima. Umbrijska kuhinja raskošno koristi pasulj i sočivo koje raste u blizini jezera Trasimeno, kao i meso divlje svinje, fazana, kojima su bogate šume Umbrie. U lokalnom jezeru ima mnogo ribe, a svi ovi elementi su savršeni zvuk u savremenom tumačenju.

Dodajte na sve ovo odlično lokalno belo vino Grechetto, sezonu sa maslinovim uljem i nećete želeti da odete odavde u druge delove Italije.

Ženski Magazin

Luxury Experience