Perfetto napitak za savršeni dan!

Da je kafa je mnogo više od običnog napitka, postalo mi je jasno onog jutra kada sam osetila taj zavodljivi miris i utonula u svoj svet…

 

I dok sam prisustvovala sastanku na kojem smo analizirali budući projekat naše kompanije, pristigla je ta magična šoljica kafe, direktno iz novog De'Longhi Dinamica Plus kafe aparata, koja me je momentalno teleportovala na moje omiljeno egzotično mesto, okruženo palmama, belim peskom i blagim talasima koji miluju stopala.

 

Shvatila sam da mi je neophodan što hitniji beg iz grada. Mir, tišina, knjiga koju mesecima ne stižem da pročitam, šolja toplog kapućina… O, kako su mi falile te male čarolije koje me vode kroz ovaj umoran jesenji svet i kišne dane koje me rastužuju. U suštini, nije bitno gde sam, bitno je s kim sam i ko je ta osoba sa kojom volim da delim svoj mali plezir. Polako shvatam kako je jedina stvar koja me danas može spasiti od sumorne svakodnevnice, zapravo jedno magično dugme na De'Longhi Dinamica Plus kafe aparatu, jedan mali klik koji menja sve!

delonghi

Vaš omiljeni napitak

delonghi

Cappuccino

delonghi

Espresso

delonghi

Espresso macchiato

delonghi

Flat white

delonghi

Hot milk

Taj klik na koji “kliknem” i ja, gde vidim sebe kako užurbano koračam poznatom ulicom - onom koju sam toliko puta videla u svom omiljenom holivudskom filmu. Ista scena iznova i iznova - on i ja u dobro ušuškanom kafeu na kraju grada. Stižem prva, sedam u naš separe i posmatram užurbane ljude oko sebe, sva ta nepoznata lica koji nehotice kroje svoje priče i ne stižu da osete život iz pravog ugla. Zato sam ja rešila da zastanem, da dišem, da živim život i uživam upravo u ovom trenutku. Shvatila sam da je kafa zapravo poziv za momenat za sebe, za magiju prerušenu u šolju ovog toplog napitka. Ponekad gorka, ponekad slatka - ona je puna iznenađenja, jer su u njoj objedinjena sva naša iskustva. Bilo da su prožeta setom ili toplim sjajem u očima, uvek su naša - jedinstvena, originalna, neponovljiva.

delonghi
delonghi
delonghi
delonghi
delonghi
delonghi
delonghi
delonghi

Takav je i on - shvatam dok ga posmatram kako užurbano prilazi kafiću, dok njegove plave oči traže moj lik u izlogu. I taj osmeh koji me tera da se istopim kao kockica šećera u šolji toplog kapućina. Baš onog koji upravo naručujem za njega, zajedno sa svojim omiljenim Caffelatte-om. Korak, dva, i već sedimo zagrljeni u našem omiljenom uglu, odakle se pruža panoramski pogled na savršen zalazak sunca. Savršen, baš kao što je on i sve njegove anegdote koju osluškujem pažljivo, uz svaki gutljaj kafe.

delonghi kafe aparat

To je ta perfektna kombinacija, malo mleka i poneko srce vešto ugravirano u kremastoj peni, uz osobu koju najviše volim, kao i moja omiljena poslastica kojom me je iznenadio. Volim taj njegov način da i ovako jednostavne momente učini romantičnim i posebnim. I nije važno koje je doba dana u pitanju, jer nas dvoje znamo da je uvek perfektan trenutak da ponovimo naš mali ritual.

delonghi

Postoje posebni dani kada od jutra do mraka sve ide baš onako kako ste zamislili. Postoje i noći koje krenu nežnim šapatom, toplim zagrljajem i strastvenim poljupcem, a onda osvanu okupane stidljivim sunčevim sjajem. Isto tako, postoji i kafa koja je savršena - od zrna do gotove šoljice toplog napitka sa najlepšom kremastom penom, “...kao i projekat koji se mora završiti u roku!” - dodao je nervozno kolega kada je primetio da sam odlutala sa svojim zgodnim kafe-prijateljem. “Naravno…”, izgovorila sam tiho i čvrsto stegla svoj magični napitak, do sledećeg klika, do sledećeg susreta…