2015 Infiniti QX50

Ako vaš sledeći crossover treba da bude luskuzan, lak za manervisannje i parkiranje, a ne želite da zauzima mnogo mesta u garaži, onda je ovo automobil za vas...

Uvek smo voleli oblik ovog automobila, posebno njegovu unutrašnjost koja je obogaćena mnogim bojama i tehnološkim spravicama. 2015 Infiniti QX50 je agilan, ali je vožnja pomalo neudobna kada prelazite preko neravnina na putu (krivite velike točkove za to). Ovaj automobil ima 3.7l V6 motor koji proizvodi 325 ks, međutim, pored dobrih performansi, Infiniti nije štedljiv automobil. To istovremeno stvara kontrast između njega i automobila sa manjom potrošnjom, kao što su BMW X1, Audi Q5 i Acura RDX. Inače, QX50 će biti dostupan i sa pogonom na sva četiri točka.

Šta je novo za 2015. godinu? Pored novog imena koje je promenjeno još 2014. godine (pre je bio poznat kao EX model), na ovom automobilu nije mnogo toga menjano. Pošto deli amortizaciju G limuzinom, oseća se kao sportski automobil kada ga vozite. 3.7l V6 motor je dobar, a ni sedam stepeni automatski menjač nije loš i ne pravi probleme kada je u pitanju prenos brzina. Ipak, njegova mana se ogleda kroz nepreciznost kada je u pitanju agresivna vožnja, i rivali su na tom polju mnogo bolji. 

Amortizacija koja ima sportsko podešavanje omogućava ovom automobilu da lakše savladava krivine, ali je vožnja tvrđa u odnosu na Audija Q5 i Lexusa LX. Enterijer je nešto po čemu je novi Infiniti poseban, odnosno ima veoma luskuzan enterijer koji je izrađen od kvalitetnih materijala, i u kome je posvećena velika pažnja detaljima. To znači da će se vozač osećati posebno svaki put kada sedne u kabinu ovog automobila.  S obzirom na to da su sve veće gužve na auto putevima, 2015 Infiniti dolazi sa sistemom koji brzinu automobila usklađuje sa brzinom automobila koji se nalazi napred, a čak može sam da se zaustavi.

Infinitijev 3.7l V6 motor  proizvodi 325 ks i 199 Nm obrtnog momenta. Model sa pogonom na zadnje točkove troši 9 litara na 100 kilometara na autoputu i 13 litara u gradu, a potrošnja modela sa pogonom na sva četiri točka je skoro ista. Što se tiče cene, ona će se kretatu od 28 000 do 37 000 eura. Cena Audija Q5 i Mercedesa GLK se, na primer, kreće oko 31 000 eura, dok cena za BMW X1 iznosi neverovatnih 23 000 eura.  

Više o automobilima...

Luxury Experience