2015 INFINITI Q70 L

Za 2015. godinu, Infiniti Q70 je dobio nov stajling i verziju sa velikim međuosovinskim razmakom...

Mi mislimo da je kinesko tržište krivo za veliku eksploziju vozila sa velikim međuosovinskim razmakom. Inače, ako u Kini imate automobil sa velikim međuosovinskim razmakom, onda to znači da ste bogat i uspešan čovek. Infiniti Q70 L je napravljen kako bi zadovljio kineske kupce, ali će se ubrzo naći i na američkom tržištu. Cena za osnovni model koji koristi V6 motor iznosi 39 000 eura, dok produžena verzija sa V8 motorom i pogonom na sva četiri točka iznosi 52 000 eura. Kada nagazite pedalu gasa u Q70 L modelu, automobil je gladak i prijatan, ali vas ne pritisne uz sedište kao ostali automobili u klasi. Kada prebacite u sportski mod, Q70 L bolje reaguje, međutim, razlika između sportskog i normalnog moda je marginalna. Verovatno da će 3.7l V6 verzija biti najbolji izbor za buduće kupce. 

Enterijer? Sve napred od prednjih sedišta je preuzeto od prošlogodišnjeg modela Q70, i to ima svoje dobre i loše strane. Koža prelepo izgleda, materijali su kvalitetno izrađeni, a sedišta su napravljena za maksimalni komfor. Ako bi se gledao ukupan prostor unutar kabine, 2015 Infiniti Q70 L je bolji od svojih rivala. Druge kompanije se još uvek drže tradicionalnih horizontalnih oblika sa drvenim dodacima zbog lepšeg izgleda, ali i boljeg utiska koji ostavlja na putnike. U sredini kontrolne table dominira infojtement sistem je ostao nepromenjen od prošle godine. Mi smo hvalili ovaj sistem zbog toga jer je lak za korišćenje, ali polako počinje da zastarava. Slika na ekranu nije oštra kao kod rivala, dok su neke kontrole ostale čudno ugrađene. Takođe, razočarani smo brzinom ovog sistema.

Prostor u kojem ostavljate svoje stvari je pristojan, ali ne i spektakularan. Međutim, svaki automobil koji dobije veći međuosovinski razmak znači više prostora za putnike koji sede pozadi.  Pored toga, Infinini Q70 L je 15 cm je duži kada je u pitanju međuosovinski razmak u odnosu na standardni model. Sve u svemu, dužina ovog automobila je ista kao i produžene verzija BMW-ove sedme serije i Jaguara XJ. Prostora vam neće hvaliti, jer ima dovoljno prostora da protegnete svoje noge, čak i ako sedite napred ćete putovati prijatnije. Ipak, ne postoje odvojene kontrole za klimu, a ni ne dobijate ni oslonac za noge.

Kada je u pitanju bezbednost, 2015 Infiniti Q70 L dolazi sa kontrolom proklizavanja, kontrolom stabilnosti, vazdušnim jastucima napred i sa strane, za kolena i ABS. Verzije sa V8 motorom dolaze sa parking senorima i kamerom pomoću koje se detektuju objekti koji se pomeraju. Potrošnja ovog automobila iznosi 16 litara u gradu i 14 litara u gradu. Rivali ovom automobilu su BMW M5, Lexus GS 350 i Mercedes E klasa. Ukoliko želite da imate više prostora pozadi, onda je Infiniti Q70 L automobil za vas. Međutim, za novac koji ćete platiti za ovaj automobil možete da kupite Kiu K900 koja je mnogo kompletniji automobil.

Više o automobilima...

Luxury Experience