2015 CADILLAC ESCALADE

Više snage, više mase, više novca... 

Cadillac nikad nije bežao od velike mase i težine. Tokom 30- ih godina prošlog veka, Cadillac je proizvodio automobile koji su bili teži od tri tone. Takođe, tih godina je Cadillac pravio automobile koji su imale V12, pa čak i V16 motore.  Mogli ste da merite ubrzanje sa satom za alarm, ali su bili veoma dobri.

Sada, najveći Cadillac je upravo Escalade model i njegova produžena verzija, odnosno Cadillac ESV.  Ovaj automobil predstavlja četvrtu generaciju, a prvi Escalade se proizveo 1999. godine. On deli mnogo toga sa automobilima kao što su Chevrolet Tahoe, Chevrolet Suburban i GMC Yukon XL. Novi Cadillac je za 3.5 cm duži i za 3.8 cm širi, i 45 kilograma teži od prošlogodišnjeg primerka.  

GM je spremio protivotrov za veću masu (2600 kg), a to je prerađena 6.2l verzija sa malim blokom V8.  Sa poboljšanjima koja obuhvataju direktno ubrizgavanje i 420 ks, dok su i performanse itekako unapređene.  Potrošnja ovog automobila iznosi 11l u lokalu, a na autoputu 14l. Nema sumnje da će ovaj automobil biti žedan, ali makar nećete ostati pozadi kada se upali zeleno svetlo. Veliki Cadillac će 0 do 100 km/h ubzati za 6.1 sekundu, što je poboljašnje u odnosu na prethodni model koji je ubrzavao 6.3 sekunde.  

Šestostepeni automatski menjač je veoma precizan i gladak.  Ali, da li bi bilo bolje da je Cadillac instalirao osam stepeni automatski menjač? Teško je zamisliti da će neko biti nezadovoljan sa automatskim šestostepenim menjačem, iako je njegovo dugme za manuelno prebacivanje nezgodno za korišćenje. Motor je isto dosta unapređen, ali ovaj automobil ima veliki problem sa zustavljanjem velike mase. Ovom automobilu je potrebno trećina fudbalskog terena da se zaustavi pri brzini od 110 km/h, a pošto će ovaj automobil da prevozi decu, onda je to loš rezultat.

Pored dobrih performansi, ovaj Cadillac je dobar na polju enterijera. Naime, enterijer je prelep sa crnom kožom, ali za nju morate da doplatite dodatnih 2000 dolara. Pored toga, dobijate i sedišta koja greju i hlade, naravno. Dobijate i DVD, ekran 12.3 inča u središtu table i navigaciju. Početna cena ovog atomobila je 72 000 dolara, sa pogonom samo na dva točka, dok je cena za automobil sa punom opremom 87 000 dolara. 

U ovoj igri je bitan stav, a Cadillac je poznat kao automobil koji je poznat po svojoj pojavi. 

Više o automobilima...

Luxury Experience