Najskuplje slušalice na svetu koštaju €110.000

Slušalice Focal Utopia by Tournaire zaista obećavaju najbolju muziku za vaše uši.

Kako i ne bi, kada cena ovog modela košta frapantnih €100.000, a uz dodatnu opremu od €10,000, cena ovih slušalica izlazi čak €110,000. Dva francuska brenda, udruženim snagama predstavljaju nam slušalice koje su raj za audiofile i ljubitelje Tornaire luksuznog nakita.

Iz kompanije Focal tvrde da im je trebalo čak 35 godina da razviju takav audio zvuk i dizajn kako bi kreirali Utopia model. Konačan rezultat je neverovatano jasan i čist zvuk. Što se dizajna tiče i on je takav da je definitivno prvi u svetu. Slušalice poseduju potporu punog opsega zvučnog drajvera sa čistim Beryllium ’M’ oblikovanim kupolama. Ovo omogućava slušalicama da izbegnu bilo kakva preklapanja ili pasivan proces filtriranja, što za rezultat ima 50kHz frekventni odziv.

Očekujete li još nešto od slušalica koje koštaju toliko da glava može da zaboli? Naravno da uz ovakvu cenu idu još stil, udobnost, ekskluzivnost. Ekstravagantne slušalice optočene su 18K zlatom, 6.5K dijamantima, kao i premijum jagnjećom kožom kojom su presvučeni sunđeri i karbonska vlakna.

Čitava kolekcija je ručni rad koju potpisuju majstori Tournaire juvelirskih radionica. Ove slušalice su rezultat jedinstvenog partnerstva i savršena su simbioza Focal visoko kvalitetnog proizvođača audio opreme već više od 35 godina. Najskuplje slušalice svih vremena svakako nisu obične. One su raj za ljubitelje dobrog zvuka i obožavaoce nakita.

Deo sredstava od prodaje svakog para odlazi u humanitarne svrhe, kao pomoć osmogodišnjem dečaku koji boluje od degenerativne mišićne atrofije tip 1.

N.V.T.

Luxury Experience