32.000 DOLARA ZA UNIKATNO IME

Ako mislite da su imena Stefan, Marko i Nikola prevaziđena, možemo vas uveriti da postoji mnogo načina da pronađete savršeno ime za vašu bebu…

Naravno, neki načini su veoma ekstravagantni i ukoliko posedujete 32.000 dolara, možete jednostavno kontaktirati švajcarsku kompaniju Erflogswell. To je kompanija koja poseduje specijalni tim ljudi, koji imaju široko znanje istorije, porekla i kulture mnogih naroda i koji će smisliti savršeno ime za novog člana vaše porodice.

Ovaj novi poduhvat kompanije Erflogswell dogodio se sasvim slučajno. Oni se inače bave kreiranjem imena za kompanije, odnosno brendove i proizvode. Kako kaže direktor kompanije, Mark Hojser, on je mnogim svojim prijateljima pomogao da osmisle savršeno ime za svoje dete. Mnogi parovi su ranije imali razne diskusije kada je u pitanju ime deteta, a sada je ova kompanija tu da ih razreši.

Oni pre nego što daju ime za dete, imaju odvojeni deo tima koji se bavi unikatnim imenima i bave se opsežnim istraživanjem. Imena ne treba da budu samo smislena i jedinstvena, treba da budu i laka za izgovor. Stoga, oni pažljivo kreiraju imena, kako ne bi imala različita ili pogrdna značenja u 12 glavnih svetskih jezika. Ukoliko ih angažujete, za pet nedelja ćete pred sobom imati spisak unikatnih imena za vaše dete.

Oni se oslanjaju na kulturu, poreklo i želje svoji klijenata, izgovor i pisanje imena treba da budu stvar intuicije – na primer, ako jedna osoba mora četiri puta preko telefona da ponovi svoje ime da bi ga neko razumeo, tu onda nešto nije u redu.

Jedina nepovoljnost ovog načina odabira imena za bebu je visoka cena koju morate platiti – 32.000 dolara. A opet, ne postoji garancija da će to ime biti unikatno. Dok vi upišete svoje dete pod tim imenom u register, možda je izdato već drugih potvrda baš sa tim imenom. Možete pokušati da ga zaštitite zakonom, ali taj plan nije prošao ni Bijonse i Džej Ziju. 

Luxury Experience