YOKO - restoran u Parizu

Yoko restoran, sa legendarnim dizajnom i prodavnicom kućnih namirnica, nalazi se u Parizu...

Yoko restoran, najnovija prinova „Black Code Group-u” (Orient-Extrême Montaigne i Kinugawa), sa svojom terasom i pogledom na Rue de Courcelles u Parizu, oduzima dah…

Yoko jelovnik, kreiran od strane poznatog korejskog kuvara, Young Kyu Parka i Toyofumia Ozurua (glavnog kuvara u okviru Black Code Group-a) je uzbudljiva kulinarska mešavina evropskog i azijskog uticaja. U ponudi ovog restorana mogu se naći najzanimljiviji predlozi za sve obroke u toku dana, koji su zahvaljujući požrtvovanosti Yoko tima dovedeni gotovo do nivoa umetnosti.

Otvarajući svoja vrata gostima od deset sati ujutru, prvo što se u Yoko restoranu nudi jeste kontinentalni doručak, idealan za poslovne ljude, ali i one koji žele da započnu svoj slobodan dan uz ukusan obrok. Za vreme ručka, u ponudi su ekskluzivna jela, osmišljena isključivo za Yoko restoran. Ona predstavljaju zanimljivu kombinaciju evropskih i azijskih uticaja. Predlažemo vam da ukoliko ste u prilici probate jela poput „Tataki-ja“ ili „Hamachi Yuzu Shoyu-ja“. „Gyuniku Tataki“, će verovatno biti najzanimljiviji grilovani crni bakalar kojeg ćete probati u skorije vreme, a „Chili San Suzuki“, serviran uz zeleni čili sos i japanske pečurke će biti još nezaboravnije iskustvo.

Ukoliko ste ljubitelj azijske kuhinje, a niste u mogućnosti da posetite ovaj divni restoran i za to postoji alternativno rešenje. Asortiman Yoko proizvoda, se izrađuje na zanatski način, bez dodatnih boja i konzervansa i omogućava vam da sami eksperimentišete u svom domu sa sličnim ukusima kao u Yoko restoranu. Svi oni zajedno predstavljaju osnovnu polaznu tačku svih jela na Yoko meniju.

Na primer, „Teriyaki” sos je idealan za pravljenje tradicionalnih azijskih jela poput pirinča sa belim lukom ili crvenim mesom. Njegovim korišćenjem, jelu se dodaje nekoliko različitih nijansi slatko-kiselog ukusa, u zavisnosti od toga da li se radi o slanom jelu ili poslastici. Takođe, dobar je za različite sosove, marinade i priloge.

Sa druge strane, Yoko ljuti sos sa limunom i belim lukom je dobar dodatak svim jelima sa morskim plodovima i ribom, bilo da je ona spremljena na tradiocionalni način, živa u vidu sušija ili samo blago grilovana. „Wasabi Seaweed Chutney” je nešto što bi svako trebalo bar jednom da proba, budući da se i on lepo slaže sa svim vrstama mesa, ali i sa najrazličitijim povrćem.

„The Saikyo Miso” sos je jedan od najpoznatijih iz Yoko asortimana, jer predstavlja glavni dodatak njihovom čuvenom jelu sa crnim bakalarom. Pored njega, za izbalansiranu i zdravu ishranu, predlažemo vam da probate i neke atipične slatkiše, koji se nalaze u Yoko ponudama za desert.

U samom restoranu, za ovaj slađi deo menija zadužena je poznata francuska pekara „Pâtisserie des Rêves” koja doprinosi elegantim tradicionalnim evropskim kolačima notu novog i egzotičnog, pretvarajući klasičan kolač, kao što je “Paris-Brest” u rediznajnirani „Kyoto-Brest”.

Sve zajedno, u Yoko ponudi postoji 20 različitih egzotičnih sosova i začina, uključujući „Green chili Vinaigrette-u”, „Ceviche” i susam sosu. U zavisnosti od toga koliko ste strastveni po pitanju kuvanja postoje manja i veća pakovanja ovih azijskih ukusa, i to od 100ml i 200ml.

Neki sastojci se mogu naći i u ukrasnim ambalažama, tako da mogu da posluže kao zanimljiv i originalan poklon, a ukoliko ste u mogućnosti, još bolji poklon od toga, za vama dragu osobu, će predstavljati obrok u ovom restoranu.

www.yoko-paris.fr

Luxury Experience