Stižu nam noviteti iz šampanj kuće Perrier-Jouët. U pitanju je šampanjac od belog grožđa - Blanc de Blancs cuvée.
Odabir grožđa odstupa od onog koje se koristi za spravljanje tradicionalnih šampanjaca, ali je takođe značajan faktor koji dovodi do lakšeg i svežeg penušavca.
Ovaj cuvee je drugi Blanc de Blancs koji stiže iz vinarije Hervé Deschamps, nakon što je pre dvadeset godina lansiran Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs.
Grožđe Chardonnay od kog se spravlja Blanc de Blancs raste u oblasti Côte de Blancs i Montagne de Reims. “Chardonnay je naša domaća sorta grožđa i ovaj cuvée naglašava i definiše lepotu Chardonnay grožđa”, rekao je Hamiš Milar, menadžer brenda Perrier-Jouët u okviru kompanije Pernod Ricard za Englesku.
Povodom lansiranja novog pića, internacionalni šef kuhinje Akram Benelal, čiji se restorani nalaze u Parizu, Šangaju i Manili, kreirao je originalne recepte koji se odlično kombinuju uz ovaj šampanjac.
Cvetne i citrusne note Blanc de Blacncs šampanjca daju mu jedan oštar i čist ukus koji se idealno kombinuje uz mnoga jela, a savršen je kao aperitiv.
N.V.T.