270 dolara za 50 grama čokolade?

Iako trošenje 270 dolara na 50 g čokolade možda nije najmudrija stvar koju možete uraditi, verujemo da biste svakako u tome uživali…

To’ak čokolada, o kojoj smo nekoliko puta već pričali, sada se pojavila u “sazreloj” varijanti, a kao što možda i sami znate, pravi se od najređeg i najstarijeg kakaoa. Proglašena najskupljom čokoladom na svetu, ova gorko slatka poslastica dolazi iz Ekvadora, a poznata je po svojoj prefinjenoj teksturi i intrigantnom ukusu.

Porizvedena od najfinijeg kakaoa i šećerne trske, ova “vintage” čokolada je dostigla svoje savršeno stanje, zbog intrigantnih tehnika koje se koriste u njenoj proizvodnji. Ona je dostupna u tri ukusa: crna, svetla i first edition. Crna čokolada se pravi od 80.5 procenata kakaoa, dok svetlija sadrži koncentraciju od 73 %. Najjača od svih je svakako First edition varijanata, koja se pravi sa koncentracijom od 81 % kakaoa. Svaka od ovih zrelih čokolada proizvodi se u ograničenom izdanju od samo 250 čokoladica koje teže oko 50 grama.

Kuvari koji su umetnici u restoranima sa Mišelim zvezdama često koriste baš ovu vrstu čokolade u svojim kulinarskim eksperimentima. Čokolada dolazi upakovana u ručno pravljenim drvenim kutijicama od španske hrastovine, a sadrži i alat za degustaciju. Sa cenom od 270 dolara, verovatno ima ukus koji se pamti do kraja života.

D.Ć.

Luxury Experience